mini-ardenne
menu
verbinding
mijn mand

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier
3 + 6 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.

U kunt nu uw eigen ritten toevoegen!
×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
×

Ontdek deze regio van top tot teen met tientallen combinaties van wandelingen die gepersonaliseerd kunnen worden op onze mini-Ardennenkaart!
Voeg toe aan winkelmandje
Een gezinslus rond een opmerkelijk bezienswaardigheid (family)

De Wandeling van de Kunstenaars

La Promenade des Artistes
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne

Mijn wandeling toevoegen
km
7
medium
218
218

Langs de beroemde beekjes van de bossen van SpaVertrekkend vanaf het eindstation van Spa-Géronstère, brengt deze wandeling je naar de zoemende loop van de Picherotte-stroom, bezaaid met houten loopbruggen in een prachtige omgeving. Vandaar de naam Promenade des Artistes, die veel lokale schilders inspireerde, zoals blijkt uit de duikers die hun naam dragen.

" Het staat vol met kleine houten bruggetjes met de namen van schilders ! "

Na het oversteken van de Chemin des Fontaines (de kleine weg die van de bron van de Géronstère naar de Sauvenière leidt), gaat de route verder via de bronnen van de Picherotte naar de Chemin Nelis, die rechtstreeks afkomstig is van het luchtvaartterrein van Spa.
We volgen het een beetje en dalen vervolgens af naar het Arboretum van Tahanfagne en vervolgens naar de Hangman’s Creek, veel minder sinister dan de naam doet vermoeden, nadat we de Chemin des Fontaines zijn overgestoken.

Aangekomen in de Rue de la Géronstère, loopt het pad achter de huizen en daalt door het bos naar de Vieux Chemin de la Havette. Er is nog 700 m om terug te keren naar de Rue de la Géronstère, het startpunt.
Aan mijn favorieten toevoegen
km
0

Spa-Géronstère

Spa

CC BY-SA 4.0 Les Meloures
De eindhalte voor lijn 44 die Pepinster met Spa verbindt.
km
0

Spa-Géronstère Halte

Michael Bienick
Stationstation van lijn 44 die Pepinster verbindt met Spa-Géronstère.
km
0

Waux-hall Spa

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Cette bâtisse remarquable aux tons rosés s’inspire directement du plan symétrique des "Maisons de Plaisance" du 18è siècle. Il s’agit d’une ancienne maison de jeux et d’assemblées.

km
1.4

Promenade des Artistes

Spa

schuilplaats bruggen en rijwegen
CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze schitterende wandeling, waarvan de naam doet denken aan het aantal keren dat ze werd bewonderd, vindt plaats onder de lommerrijke bomen langs de Picherotte, een kleine zijrivier van de Wayai die zijn oorsprong vindt in de Fagne de Malchamps.

km
1.4

Park van de Havette

Dit park herbergde ooit een kasteel (gebouwd in de 19e eeuw) dat toebehoorde aan graaf Albéric du Chastel de la Horwarderie en barones Vinck de Wesel. We hebben er zelfs een dierentuin aan toegevoegd in 1951.

km
1.9

Brug Daniel Bourdouxhe

De houten brug op naam van deze schilder en illustrator bevindt zich pal naast de beschutting van de Promenade des Artistes.
km
2

Onderdak van de Promenade des Artistes

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze schuilplaats op vier boomstammen bevindt zich op deze opmerkelijke promenade, bezaaid met houten duikers, langs de rivier La Picherotte.
km
2

Brug Ivan Dethier

Deze schilder, ontwerper en graveur uit Spanje, geboren in 1908 en overleden in 1986, heeft deelgenomen aan meer dan 200 tentoonstellingen met meer dan 4.000 verkochte werken. Tevens architect en curator van het Museum van Spa.
km
2.2

Brug Gilbert Renson

Deze politiek journalist werd geboren in Andenne in 1926. Hij bracht 11 jaar door in Belgisch Congo als territoriaal bestuurder. Hij werkte veel op de RTBF-radio om daar Wallonië te promoten. Hij ontving de Coq de Cristal-prijs.
km
3.8

Arboretum van Tahanfagne

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze plantage was oorspronkelijk een experimentele verzameling boomsoorten. Het strekt zich uit over ongeveer 10 hectare en dateert uit 1916. Het arboretum dat voortkomt uit deze plantage, werd aangelegd in 1932. Gratis toegang.

km
4.5

Schuilplaats Pouhon Pia

Deze kleine schuilplaats met een rustbank bevindt zich in de buurt van Pouhon Pia, een bron van ijzerhoudend water langs de Ruisseau du Pendu.
km
4.5

Pouhon Pia

CC BY-SA 4.0 mini-ardenne
Deze kleine stenen fontein op 400 m boven zeeniveau werd in 1964 geplaatst.
In 1651 wordt voor het eerst de naam Pia aangehaald.
km
7

Spa-Géronstère

Spa