Lasagne Bolognese
CC BY-SA 4.0 Jpbrigand
mini-ardenne
menu
verbinding
mijn mand

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen






×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier








7 x 8 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
IJsjes
pasta
gebakken
vlees
vis
brood
saus
romen

Lasagne Bolognese


CC BY 2.0 jules / stonesoup - mum’s lasagn
8
Bolognese saus


gemalen vlees en voorgekruid varkensvlees en rundvlees (800 g)
olijfolie (5 càs)
2 fijngehakte uien
2 teentjes knoflook
3 champignons in dunne plakjes gesneden
gepelde tomaten (800 g)
passata-tomaten (800 g)
spaghettikruiden (1 theelepel)
marjolein (1 afgerond)
kurkuma (1 theelepel)
cayennepeper (theelepel)
gemalen peper
zout (1 snuifje met 3 vingers)


Het is het beste om ééndag van tevoren te nemen om de saus een nacht in de koelkast te laten rusten.

Voeg olijfolie toe aan de bodem van een grote steelpan.

Voeg de gehakte uien toe en bak ze.

Voeg de knoflook toe aan de knoflookpers.

Voeg het vlees toe en kook tot het wit wordt.

Giet de gepelde tomaten en passatatomaten over het vlees.

Voeg alle kruiden toe.

Voeg de champignons toe.

Laat 2 uur sudderen.

Laat een nacht in de koelkast staan.


Pasta


lasagne pasta (15 bladen)
Geraspte emmental (200 g)
fijne ham (12 halve plakjes)
vloeibare room, 20% vet (800 ml)
zout
gemalen peper
nootmuskaatpoeder


Verhit de room in een pan en voeg een snufje zout, de peper van de molen en een snufje nootmuskaat toe.

Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag room.

Voeg 5 stukken deeg toe die over de hele lengte van de schaal zijn uitgespreid (ze kunnen een beetje overlappen) en over, 4 plakjes ham ook over de hele lengte van de schaal.

Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag crème fraîche.

Voeg 5 bladen deeg toe verspreid over het hele oppervlak van de schaal en over, 4 plakjes ham ook over de hele lengte van de schaal.

Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag room.

Voeg 5 stukken deeg toe verspreid over het hele oppervlak van de schaal en bovenop, 4 plakjes ham verspreid over de hele lengte van de schaal.

Voeg een laag Bolognese saus toe in een grote ovenschaal gevolgd door een laag crème fraîche.

Dek de schaal af en bewaar in de koelkast, indien mogelijk tot de volgende dag.

Zet ??de schaal 40 minuten in de oven op 180 °.
Een andere foto downloaden.
Een foto downloaden



De auteur van de foto veranderen.


Het licentietype van de foto veranderen (nog steeds onder een Creative Commons-licentie).
×