Hautes Fagnes
CC BY 4.0 Timothy Cohen
mini-ardenne
menu
verbinding
mijn mand

Al mijn wandelingen bekijken

Mijn wandeling toevoegen

Mijn favorieten beheren
Mijn profiel zien

Mijn profiel beheren
×
Inloggen


×
Nog niet geschreven ?

Vergeten pass ?
Inschrijfformulier
3 x 7 =

Er wordt een e-mail naar dit adres gestuurd.
Het bevat een link waarop u kunt klikken om uw registratie te activeren.


×
Wachtwoord opnieuw instellen
Er wordt automatisch een e-mail gestuurd naar het adres waarmee u zich heeft geregistreerd.

Door op de link te klikken die erin staat, kunt u vervolgens een nieuw wachtwoord genereren.


×
wandelen
picknick
wandelen
kleden
muts
loopschoenen
panty’s
hoofddeksel
sjaal
handschoenen
vest
zonbrillen
sandalen
rantsoenen
drank
rantsoenen
uitrusting
zonnecrème
mobiele telefoon
zakdoekjes
portemonnee
rugzak
kleefpleister
De voordelen van wandelen zijn talrijk: het zachte sportaspect is er één van. Behalve als je je grenzen hebt overschreden of bij het oversteken van steile heuvels (afhankelijk van je trainingsniveau), het vereist niet het mobiliseren van alle middelen of concentratie.

Zo kunt u optimaal profiteren van de charme van de plaatsen die u vaak bezoekt of rustig kletsen met de mensen die u vergezellen. Discipline is erg bevorderlijk voor gezelligheid. Als je alleen loopt, nodigt het uit tot reflectie of meditatie en zal het je vaak verrijken met veel nieuwe ideeën!

Dit alles terwijl het lichaam de voordelen van sportbeoefening biedt, zonder de rug, knieën of hart te belasten.

Soms minder gewaardeerd door mensen die op zoek zijn naar pure prestaties; afhankelijk van de lengte van de route, de helling of de snelheid wandelen, maakt deze oefening er niet altijd een hobby van. Vraag het maar aan degenen die Santiago de Compostela hebben gedaan of de GR20 op Corsica! Maar het voordeel is dat het past bij de meeste gemoedstoestanden, van wandelen met vrienden tot lange reizen alleen.

Op jacht naar het overbodige!

Als het om apparatuur gaat, is minimalisme het sleutelwoord: je moet jezelf zo licht mogelijk uitrusten, met behoud van de essentie. Bevrijd van al het overbodige gewicht, kunt u genieten van de unieke sensatie die de natuur biedt, verergerd op bepaalde bevoorrechte plaatsen, wanneer je ervan geniet om ervan te genieten.

Schoenen

Een essentieel element om ongemak tijdens de wandeling te voorkomen: schoenen!
Het is absoluut noodzakelijk om jezelf uit te rusten met een comfortabel en goed passend paar (houd rekening met de dikte van de sokken) dat u vooraf hebt getest en uitgerekt om het aan uw voeten aan te passen. Anders houden de klokken je in de gaten en komt de langverwachte release in gevaar: daar denk je alleen maar aan in plaats van te genieten van het landschap!
Een hoog paar beschermt de enkels goed en is geschikt voor meer chaotische of natte routes. Niets is erger dan lopen met natte voeten. Een laag en flexibel paar is geschikt voor overwegend geasfalteerde paden.

Ook sokken dragen bij aan het loopcomfort. Zelfs als het betekent dat het een beetje warm is bij hogere temperaturen, het is goed om een ​​paar te hebben dat zacht en redelijk gewatteerd is. Een paar dat te dun is en een prooi achterlaat voor bellen of een paar dat te ruw is en een prooi achterlaat met zwarte nagels.

Bij warm weer houden sommige wandelaars van wandelsandalen. Ze lenen zich niet voor alle soorten terrein, maar soms, ze kunnen een ontlastend alternatief zijn voor reizen die niet te lang zijn of alleen op bepaalde delen van de route, als je ze meeneemt.
Over het geheel genomen ondersteunen sommigen hen, maar de voetzolen kunnen ernstig opwarmen of zelfs belletjes krijgen. Ze zijn niet al te geschikt voor gevoelige voeten die hier en daar snel krassen zullen krijgen door verschillende wrijvingen. De juiste pasvorm en kwaliteit van het paar kan dit fenomeen verminderen.

De tas

Een ander essentieel element: het gewicht van de tas. Het is soms verleidelijk om te veel uit te rusten om zeker te zijn dat je alles bij je hebt.
Het is zeker nodig om een ​​minimum te voorzien: in ieder geval wat te tanken en vooral wat te drinken, liefst water. suikerhoudende dranken hydrateren niet goed en de energie die ze leveren wordt snel verbruikt.
Een goed compromis verdient daarom de voorkeur, ook als dat betekent dat je onderweg een winkel moet voorzien om de tas onderweg bij te vullen of eventueel aanbelt om de waterfles te vullen.

Let ook op de temperaturen. Aan het begin van de vroege ochtend kan het zijn dat het koud is en dat de temperatuur tijdens de dag. Het is beter om een ​​overlaag te voorzien die niet te zwaar is om deze eventueel in de tas of om de taille te kunnen passen.

Ook belangrijk: persoonlijke bezittingen zoals portemonnee of mobiele telefoon. Dit gaat heel gemakkelijk verloren tijdens het wandelen, als ze niet zijn geplaatst op een veilige plaats (afgesloten zak met ritssluiting, heuptasje), vooral als je onder prikkeldraad door moet of een paar rotsen moet beklimmen, of zelfs bij een val.

In de zon...

Aarzel niet om tijdens het warme seizoen een hoofddeksel (pet, hoed, enz.) mee te nemen om u tegen de zon te beschermen. Voor degenen die niet de neiging hebben om bruin te worden, Aarzel niet om lange maar lichte kleding te dragen of een goede zonnebrandcrème mee te nemen zodat je niet rood als een pioenroos terugkomt!